Ingyenes szállítás 19 990 Ft vásárlás felett

Kérdése van? Hívjon minket! 06 30 274 5367 

Első lámpák

45termék
 

Ha a kerékpáros közlekedést választod, akkor abban az esetben elengedhetetlen a biztonság megfelelő, professzionális biztosítása lámpa (világítás) használatával is. Fontos amellett, hogy te magad láss, más is lásson téged, kellően legyél látható. Természetesen, nem csak szürkület után kell mindezt biztosítani, bármikor lehet olyan időjárási viszontagság, amely megköveteli az egyre szélesebb körben beszerezhető, egyéni kívánságokat kielégítő LED-villogókat. Legtöbb LED-lámpa, amely webáruházunkban kapható, egyszerű akkumulátoros töltéssel rendelkezik, így nem kell bajlódni az elemcserével, illetve dinamós technikával rendelkezik.


A KRESZ magába foglalja, hogy mindenki, aki a kerékpáros közlekedést választja, köteles a világításról, láthatóságról gondoskodnia. Lokációtól függően vannak olyan települések, ahol biztosított a közvilágítás, de természetesen vannak olyanok is, ahol nincs, ekkor fokozott figyelmet kell szentelni a LED villogóknak a saját és mások biztonsága érdekében.
Különböző árkategóriájú termékek közül választhatsz tetszőleges kerékpárlámpát, kerékpározási szokásaidnak megfelelően. Vannak az egyszerűbb technológiájú, kisebb fényerőjű, rövidebb akkumulátor idővel rendelkező termékek, melyek rövid távokra alkalmasak közvilágítással rendelkező településeken belül. Ezekről átlagosan elmondható, hogy könnyedén levehető a kerékpárról, amely egyfelől előny, másfelől meg pont hátrány, ha magára hagyjuk a kerékpárt.


Ha kerékpárral elhagyod a közvilágítással rendelkező területeket, akkor érdemes fontolóra venni nagyobb fényerővel (minimum 200 lumen) rendelkező kerékpárlámpákat. Ebben az esetben nagyobb akkumulátorral is rendelkeznek az általunk forgalmazott termékeink, így az üzemidő hosszabb. De természetesen, ha városon belül használnád, abban az esetben is nagyobb biztonságban érezheted magadat, hiszen a nagyobb fényerővel könnyebben észreveszik a biciklizőt, illetve a kerékpáros is nagyobb eséllyel vesz észre bármit az útja során. Ezekről a lámpákról elmondható, hogy képesek a villogó üzemmódra, mely természetesen meghosszabbítja az üzemidőt, ellentétben az állandó üzemmóddal.

A következő kategóriába tartoznak az agydinamós lámpaszettek, ebben az esetben a technológiából adódóan nem kell foglalkozni az üzemidővel, hiszen menet közben folyamatosan biztosított. Vannak olyan termékek, melyek képesek tárolni a keletkezett energiát, így tud rövid ideig álló helyzetben is fényt biztosítani a lámpa a kerékpárosnak.

Érdemes tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy az olcsóbb 5-10 lumennel rendelkező villogók/lámpák esetében nagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat, ha nem hagyjuk el a közvilágítással rendelkező településeket. A nagyobb teljesítménnyel (400-500 lumen) rendelkező termékek elegendő fényforrást tudnak biztosítani terepen és közutakon.

Ha futó, horgász, túrázó vagy, akkor számodra is elérhető webshopunkban a megfelelő fényforrás, fejlámpák formájában. Ezek a fejlámpák hasonlóan, mint a kerékpárlámpák akkumulátoros töltési lehetőséggel rendelkeznek.

A KEREKPARLAMPA.HU webáruházában lehetőség van vásárolni: első lámpa, hátsó lámpa, lámpaszettek, fejlámpák és egyéb kiegészítők kategóriákban. Részletes információt olvashatsz egy-egy termék leírásánál. Az általunk forgalmazott márkák a következők: Knog, Velotech, Cateye. Fényerősséget illetően egészen 2000 lumenig van lehetőség válogatni és vásárolni.